Sale!

Air Mata Cinta Pembersih Dosa

RM25.00 RM16.00

Bertaubat adalah jalan tercepat mendekati Allah. Dan, unikny apertaubatan yang ingin disampaikan oleh Ibnu Al-Jawzi kepada anda bukan semata-mata pertaubatan setelah mengumpulkan dosa tetapi sebentuk pembiasaan diri meraih pengampunan dengan melakukan pelbagai amalandi tengah keheningan malam.

Categories: ,

Penulis : Ibnu al-Jawzi

ISBN : 978-983-2423-23-2

Dimensi : A5 (148 x 210 mm)

Halaman : 224

Harga : RM 25.00

Buat apa mengejar harta dan kuasa bila segalanya bakal kita tinggalkan? Kenapa harus memberi perhatian berlebihan jika insan tersayang takkan dapat menemanimu di liang nanti, bersendirian? Sampai bila engkau tak punya hubungan mesra dengan Allah? Sampai bila engkau terlena oleh kelapangan dan lalai akan datangnya ajal nanti?

Buku ini mengingatkan kita betapa sementaranya hidup di dunia. Padahal, kesementaraan ini menentukan destinasi perjalanan kita – redha Allah atau murka-Nya. Tulisan ulama klasik ternama ini menyapa setiap hamba yang berkeinginan meninggalkan maksiat dan dosa. Ia mengajak siapa saja yang merasa punya catatan amal penuh noda untuk membersihkannya dengan air mata.

Dihimpunkan juga kisah-kisah sahabat Nabi dan para wali, yang menuturkan beragam pengalaman, kesedaran, keinsafan yang boleh kita teladani dalam perjalanan menjadi seorang pentaubat.

Additional information

Weight 0.3 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Air Mata Cinta Pembersih Dosa”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…