fbpx

PENULIS: TEME ABDULLAH

Arkitek Jalanan

RM 25.00

To be honest, aku dah bosan dah dengar orang cakap
‘ belajarlah kerana Allah’ setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up…

Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam.
Yalah, orang picisan macam aku ni mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.

Tapi sebenarnya kan…
Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu.

Paperback:

Paperback, 328 pages
ISBN13 : 9789832423430
Diterbitkan : April 2017

 

Also available on:

MPH | Popular | Bookcafe | Kinokuniya | SMO | Other Local Bookstore

E-book Version:

Praise

Banyak saya belajar. Tentang keikhlasan, ikhlas itu suci. Tentang kawan, tak semua org yangg baik di hadapan kita akan baik di belakang kita. Tentang kepayahan waktu belajar, untuk dapat good result perlu ada usaha. Tentang bakat, tak semua orang lahir terus mahir dalam sesuatu perkara. Tentang keindahan alam, Allah nak kita bayangkan bagaimana syurga. Terima kasih kerana menerbitkan buku yang bagi impak besar dalam hidup saya. Terima kasih juga kepada Teme Abdullah kerana dia buka mata saya untuk faham tentang semua tu.

– Nurul Syuhrah Fitriyah Binti Kamal Hassim

Awards

1) Winner Best Malay Non-Fiction (Best of MPH 2017)

Other Books By Teme Abdullah

Slider

Find Our Books At:

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Iman Publication | Great Contents Matter
Location pin | Free Icon 3, Jalan Dagang SB 4/1,
Taman Sungai Besi Indah,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

Telephone Icons - Download Free Vector Icons | Noun Project +603-8940 7284

Email icon admin@imanpublication.com