fbpx

PENULIS: Imran ZAKI

Berdamai Dengan Ketidakpastian by Imran Zaki

RM27.20

Sinopsis


“Ah, tertekan betul tengok kehidupan orang lain!”
“Sampai bila aku nak hidup seorang diri macam ni?”
“Mampu ke aku survive dengan gaji ni sampai hujung bulan nanti?”

Ada antara kita pasti pernah dihambat rasa tidak tenang melampau akibat kerisauan dan ketakutan terhadap hal-hal yang tidak pasti.

Segala persoalan yang muncul dalam hidup, tidak kiralah tentang masa lalu ataupun masa hadapan, semuanya seperti tidak berpenghujung.

Akhirnya, kita hilang harapan.

Hakikatnya, tiada siapa yang tahu apa akan berlaku dalam hidup mereka.

Laksana Yusuf AS tertanya-tanya tentang nasibnya yang bersendirian.
Persis Maryam berhadapan tanggapan masyarakat yang mudah mengata.
Bagai Musa AS meragui kemampuan dan kebolehan dirinya yang masih muda.

Melalui buku ini, Imran Zaki menampilkan kisah-kisah al-Quran sebagai pedoman dalam usaha menghadapi ketidaktentuan dalam kehidupan. Setiap rasa yang dilalui dikupas penuh empati dengan sulaman solusi al-Quran secara halus dan berhati-hati.

Istimewa buat 1000 pembeli terawal, anda bakal menerima percuma Ebook Perasaan Itu Rahmat!

Paperback:

Penulis: Imran Zaki
Penerbit: Iman Publication
Tahun Terbitan: 2023
Bahasa: Bahasa Melayu
ISBN: 9789672459644
Bil. Muka surat: 255m/s
Format: Paperback
Harga: RM32.00
Berat: 0.4kg

 

MPH | Popular | Bookcafe | Kinokuniya | SMO | Other Local Bookstore

Highlights:


Antara mesej yang anda dapat dari novel ini:

 

  • Menerima ketidakpastian: Penulis berpendapat bahawa cuba mengawal setiap aspek kehidupan kita boleh membawa kepada kebimbangan dan tekanan, dan pembelajaran untuk melepaskan keperluan kita untuk kepastian boleh membawa kepada kedamaian dan kebahagiaan yang lebih besar.
  • Memupuk kedamaian dalaman: Buku ini menawarkan nasihat dan strategi praktikal untuk memupuk kedamaian dalaman dan ketenangan dalam menghadapi ketidakpastian. Penulis menekankan kepentingan kesedaran, meditasi, dan muhasabah diri sebagai alat untuk menguruskan tekanan dan kebimbangan.
  • Mengatasi ketakutan: Buku membimbing kita untuk mengatasi ketakutan dalam mengejar matlamat dan impian kita. Penulis menawarkan nasihat praktikal tentang cara mengenal pasti dan mengatasi kepercayaan yang mengehadkan dan corak pemikiran negatif yang boleh menahan kita.
  • Pertumbuhan dan perkembangan peribadi: Dalam buku ini, pengarang menekankan kepentingan pertumbuhan dan perkembangan peribadi sebagai cara mencari kepuasan dan tujuan dalam hidup. Membantu kita dalam menetapkan matlamat, membangunkan tabiat positif dan memupuk minda pertumbuhan untuk mencapai kejayaan dan kebahagiaan.
  • Kisah inspirasi: Kisah-kisah yang dicoretkan menjadi sumber inspirasi kepada individu yang telah mengatasi kesukaran dan menemui kedamaian dan kebahagiaan dalam hidup mereka.

OTHER BOOK BY IMRAN ZAKI

 

Find Our Books At: