fbpx

Erti Beragama Yang Hilang

RM 35.00

Jika beragama itu baik, mengapa ada orang beragama yang berperangai sebaliknya?

Ada yang melazimi ibadah, tetapi suka menzalimi dan menindas orang lain.

Ada yang rajin membaca al-Quran, tetapi menerima rasuah dan saling bermusuh apabila tidak sefahaman.

***

Tidak dapat dinafikan, kehidupan dan tingkah laku seseorang banyak didorong oleh kefahamannya terhadap agama. Jika benar kefahaman tersebut, maka akan benarlah juga kehidupan dan tingkah lakunya.

Andai kita memperbaiki cara kita memahami agama, kita ibarat memperelok kehidupan kita secara seluruhnya.

Melalui buku Erti Beragama Yang Hilang, Ustaz Hasrizal Abdul Jamil menjelaskan sudut-sudut agama yang sering dilupakan dan disalahfahami.

Antaranya perkaitan akidah dan ibadah dengan kehidupan, acuan akhlak, juga isu perhubungan sesama manusia, agar kita dapat melalui kehidupan di dunia dengan baik sekali gus mengecapi kenikmatan hidup yang abadi di akhirat kelak.

Paperback:
Paperback, 315 Pages
Published January 2021
ISBN13: 978-967-2459-07-1

 

Also available on:

MPH | Popular | Bookcafe | Kinokuniya | SMO | Other Local Bookstore

E-book Version:

 

Praise

Saya hampir tidak mahu berhenti membelek buku ini dari awal hingga akhir. Ianya begitu ‘revealing’ & ‘thought provoking’ dalam menjelaskan initpati agama Islam. Semua ini dipersembahkan melalui lenggok bahasa yang mudah & bersahaja. Tahniah! – Muhammad nazry Chik

Other book by USTAZ HASRIZAL ABDUL JAMIL

Find Our Books At:

Iman Publication | Great Contents Matter
Location pin | Free Icon 3, Jalan Dagang SB 4/1,
Taman Sungai Besi Indah,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

Telephone Icons - Download Free Vector Icons | Noun Project +603-8940 7284

Email icon [email protected]