fbpx

PENULIS: HASAN AL-BANNA

Ke Mana Kita Menyeru Manusia?

RM 10.00

Buku ini menyentuh tentang tanggungjawab kita sebagai manusia yang Allah telah perintahkan untuk membimbing seluruh manusia ke arah kebenaran dengan berpegang teguh kepada Al-Qur’an & Sunnah.

Kupasan yang dilakukan oleh as-syahid Imam Hasan Al-Banna adalah berdasarkan pengalaman gerakan Ikhwanul Muslimin yang berjaya mengubah sosial masyarakat di Mesir. Gerakan yang mempunyai hala tuju dakwah yang boleh dicontohi oleh gerakan-gerakan Islam hari ini.

Jelas, perkara utama yang harus difahami adalah ke mana kita menyeru manusia? Formulanya ada di dalam buku ini. Penjelasan yang yang diberikan mudah dan jelas. Bermula dengan menyentuh sifat yang perlu ada bagi seorang penyeru/du’at sehinggalah kepada kejayaan kepada seruan yang dilakukan. Sunnatullah, jalan yang bakal dilalui memang jauh dan ada mehnahnya, tetapi pertolongan Allah itu sangat dekat. Disebabkan itu, seorang penyeru perlu ada ilmu dan kefahaman bagi melaksanakan amanah Allah ini. Amanah besar yang kita warisi daripada para anbiya’.

Semoga buku ini memberi manfaat kepada para penyeru/du’at di luar sana. Allahuakbar.

Out of Stock

Paperback:
Paperback, 116 pages
ISBN13: 978-983-2423-18-8

 

Also available on:

MPH | Popular | Bookcafe | Kinokuniya | SMO | Other Local Bookstore

E-book Version:

Akan dikemaskini

Praise

Penggunaan bahasa yang mudah difahami, susun atur ayat yang menarik membuatkan saya boleh membayangkan bagaimana Hasan al-Banna menuturkan ayat-ayat yang dituturkannya. Saya meminati beliau secara keseluruhannya; cara berdakwah, membesarkan anak-anak, kepimpinan, akhlak. Habis membaca buku ini dalam masa satu hari sahaja kerana bahan bacaan yang menarik dan indah seperti ini susah untuk diketepikan. – Aiza

Find Our Books At:

Iman Publication | Great Contents Matter
Location pin | Free Icon 3, Jalan Dagang SB 4/1,
Taman Sungai Besi Indah,
43300 Seri Kembangan,
Selangor

Telephone Icons - Download Free Vector Icons | Noun Project +603-8940 7284

Email icon [email protected]